Om Båstad Företagsbyar

Om Båstad Företagsbyar

Bjäre har unika förutsättningar för företagare som vill starta upp verksamhet och utvecklas till framgångsrika företag. Det finns bra exempel på småföretag som här växt till etablerade börsföretag och betydande arbetsplatser för bygden.

Våra företagsbyar på Bjäre, med navet Båstad Företagsby, är platser för nätverkande där kunskap, engagemang, kapital kan samverka för att växa tillsammans.  Här finns nästan 15 000 kvm med stora möjligheter till anpassning efter önskemål.  Vi har charmiga och moderna lokaler, allt från kontorsverksamhet, utbildning, showroom till lager/logistik och tillverkning.

Navet och den största byn i företaget är Båstad Företagsby, en varm och välkomnande plats med bra parkeringsmöjligheter. I huvudbyggnaden B2 finns inbjudande gemensamhetsytor och fina möjligheter till en lunch som skapar möjligheter till nya kontakter, större nätverk, engagemang, inspiration och affärer.

Designgården ligger liksom Båstad Företagsby på Ängelholmsvägen men mer centralt i Båstad. Här sitter ett mindre antal företagare med olika kompetenser och med fina möjligheter att samarbeta, inspirera varandra och utvecklas. Genom engagerade samarbetspartners med viljan att skapa något nytt och hållbart är detta en riktigt attraktiv arbetsmiljö. På designgården finns också en vacker vinkällare där man kan hyra in sitt vin.

Under sommaren 2019 förvärvade Båstad Fastighetslokaler AB fastigheten Kalkugnen på ca 3.000 kvm som består av flertalet kontor på 10-20 kvm, större industrilokaler och verkstad. Fastigheten håller på att renoveras och verksamheten ska drivas vidare enligt samma koncept som Båstad Företagsby och Designgården. Fastigheten ligger bra placerad på Hallandsvägen 19, vid utfarten från Båstad mot stationen och E6:an.

Företagarna i byarna har hittat synergier när det gäller lager, transporter, konferenslokaler, reception, utbildningar, inköp m.m. Den sociala gemenskapen har blivit en styrka för en- och fåmansföretagen och många nätverk har uppstått. I  Båstad Företagsby har vi dagliga besökare, inte minst lunchgäster, som inspirerar, knyter nya kontakter och skapar ett brett engagemang i hela bygden.

Läs mer om konceptet.