Vår historia

140 år av företagande och entreprenörskap

Båstad Företagsby är sedan 2007 en del i en historisk kedja. Här i Dala har människors drömmar, visioner, risktagande och hårda arbete, skapat arbetstillfällen och bidragit till utvecklingen av det som idag är Bjäre. Denna plats är genom åren prisbelönt och uppmärksammad för sin unika miljö och något som få känner till – tillverkningen av den officiella VM fotbollen 1958, året då Sverige mötte Brasilien i finalen på Råsunda.

Spinneri, vagnmakeri, fruktodlingar, spannmålslager, skjortfabrik, marmeladtillverkning, hönseri, snickeri, lanthandel, lädertillverkning och plastfabrik är verksamheter som har drivits i området. Idag ligger här en modern företagsby med över 50 företag. Tillsammans bygger vi social gemenskap, utvecklar affärer genom nätverk och drar nytta av alla synergier.

Vår vision

Bjäre har unika förutsättningar med sitt geografiska läge, entreprenörskultur, boendeförhållande samt inte minst visioner och framtidsanda. Därför tänker vi stort och vill med hela bygden ta positionen som “bygden med framgångsrika entreprenörer, intressanta arbetsplatser och nytänk”.

Vår inspiration kom från bl.a. IDEON. Friskvård, tillverkning av kvalitetsvaror, IT i framkant, restaurang som tar vara på Bjäres resurser. Framtidsföretag som tänker hållbarhet på alla nivåer, ska ha en naturlig plats här.

Läs mer om vårt koncept här!

Invigning 2007

Näringsministern Maud Olofsson besökte BF 2010

BF 3 års-jubileum

Båstad Företagsby – 5-årsjubileum

Öppet Hus 24/10 2009

Bo Lundgren besökte företagsbyn 7 maj 2013

Sommarfest i byn 2017